Συντονίστρια σεμιναρίου:
Κατερίνα Τσομή, σύμβουλος ψυχικής υγείας, παιγνιοθεραπεύτρια MA
Εισαγωγή:
Η διάγνωση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες είναι πολύ συχνή στην εποχή μας. Είναι επίσης πολύ σύνηθες το φαινόμενο τόσο γονείς όσο και εκπαιδευτικοί να χαρακτηρίζουν ως «δυσλεκτικό» το παιδί που έχει διαγνωστεί με κάποια μαθησιακή δυσκολία. Λίγοι γνωρίζουν τι είναι πραγματικά η δυσλεξία και ποιά παιδιά την έχουν. Ακόμα λιγότεροι μπορούν να αντιληφθούν τι επιπτώσεις έχει η δυσλεξία τόσο στην εξωτερική καθημερινότητα όσο και στον ψυχικό κόσμο του παιδιού, ιδιαίτερα στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του. Η δυσκολία ξεκινά από το μαθησιακό περιβάλλον αλλά τελικά απλώνεται σε όλους τους τομείς της ζωής του παιδιού, δημιουργώντας σταδιακά ένα άτομο με χαμηλή αυτοεκτίμηση και με ποικίλες, εξατομικευμένες, συναισθηματικές δυσκολίες και δυσκολίες στη συμπεριφορά.
Στόχος του σεμιναρίου:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που δουλεύουν ή πρόκειται να δουλέψουν με παιδιά, φοιτητές αντίστοιχων σχολών αλλά και σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα παιδιά σε προσωπικό επίπεδο. Επίσης σε όσους ενδιαφέρονται για τη δυσλεξία, τα δευτερογενή συμπτώματά της στον ψυχισμό και την αντιμετώπισή τους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στη θέση ενός ατόμου με δυσλεξία και να προσπαθήσουν να βιώσουν πώς είναι για εκείνο η πραγματικότητα και τι δυσκολίες αντιμετωπίζει. Ο στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν σε θεωρητικό και βιωματικό επίπεδο τη δυσλεξία και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην αυτοεκτίμηση του ατόμου. Επίσης να γνωρίσουν τεχνικές και μεθόδους της παιγνιοθεραπείας που βοηθούν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και στην ενδυνάμωση των παιδιών με δυσλεξία.
Μεθοδολογία:
Το σεμινάριο θα αποτελείται απο ένα βιωματικό και ένα θεωρητικό μέρος. Στο βιωματικό μέρος, το οποίο θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πως τα κύρια εργαλεία της παιγνιοθεραπείας (ζωγραφική, παιχνίδι ρόλων, ιστορίες, κ.α.) μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αποκατάσταση της αυτοεκτίμησης των παιδιών με δυσλεξία. Στο θεωρητικό μέρος θα δοθούν οι απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και θα συζητηθούν σχετικές περιπτωσιολογικές μελέτες.
Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει:
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους καλτσάκια για να μπορούν να απολαύσουν με άνεση το βιωματικό μέρος του σεμιναρίου.
Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία
Διάρκεια: 5 ώρες
Ημερομηνία Διεξαγωγής:
Κυριακή 19/03/2017, Ώρες: 10.00 πμ. – 15.00 μ.μ
Κόστος Σεμιναρίου:
Για εκπαιδευτικούς & Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας: 45€
Για Φοιτητές, μεταπτυχιακούς Φοιτητές και Ανέργους: 40€
Οι τιμές σε έκδοση τιμολογίου και απόδειξης επιβαρύνονται με Φ.Π.Α 24%
*Σε περίπτωση κατάθεσης μέσω e-banking επιβαρύνεστε με 3,00 ευρώ επιπλέον που μας χρεώνει η ίδια η τράπεζα, ως έξοδα, δηλαδή μεταφέρετε 43ευρώ αντί για 40ευρώ και 48ευρώ αντί για 45ευρώ αντίστοιχα.
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής έως Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017
Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:
Διαδικασία εγγραφής
Τρόπος πληρωμής
Η κράτηση της θέσης για το σεμινάριο εξασφαλίζεται με την ονομαστική κατάθεση του αντιστοίχου ποσού στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:
EUROBANK: 0026.0456.55.0200017341 (δικαιούχος Μαρία Σταθάκου)
Ακυρώσεις εγγραφών δεν γίνονται δεκτές. Δεκτές γίνονται αντικαταστάσεις ονομάτων.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες.